Bas Leerink treedt per 1 januari toe als associate partner bij IG&H. Leerink heeft diepgaande sectorkennis over de gezondheidszorg en wil deze inzetten ten behoeve van de patiënt.

Eerder was Leerink werkzaam als bestuurder bij Zorgverzekeraar Menzis, en daarna als bestuursvoorzitter bij het Medisch Spectrum Twente. Op het moment van zijn aantreden in 2013 verkeerde het ziekenhuis in zwaar weer; het kwam onder verscherpt toezicht bij de inspectie en was tegelijkertijd een nieuw ziekenhuis aan het bouwen. Leerink richtte zich afgelopen zes jaar op meer transparantie en kreeg daarvoor veel lof. Vermoedelijk schrijft de organisatie eind dit jaar weer zwarte cijfers. Ook heeft hij, samen met de andere Santeon Ziekenhuizen, Value-Based Health Care op de agenda gezet.

Deze kennis wil hij breder toepassen bij zorginstellingen en verzekeraars. Over zijn overstap naar IG&H zegt Leerink: “Er is veel te doen in de zorg. De samenleving verwacht betere dienstverlening, voortdurende introductie van nieuwe medische technieken en geneesmiddelen, meer “samen beslissen”, en meer mogelijkheden voor zorg thuis, tegen gelijkblijvende kosten. Voor mij is de voortdurende focus die IG&H legt op de eindgebruiker van de zorg of zorgverzekeringen een belangrijke reden om deze overstap te maken. Naast natuurlijk het team van mensen met wie ik daar kan gaan werken.”

Laat een bericht achter